Hujan Ge Aya Raatna

“ Gaang!! Hayu diadu ngke sore… “ si Opik mun ngomong emang bari gogorowokan wae laah.

“ hayu! Dimana euy? “

“ di PDAM lang.. “

“ okeh.. jam tilu nyaa.. aing mere nyaho barudak heula.. ngke kuaing dibere nyaho deui.. “

Diadu lawan barudak si Opik biasana moal aya babak gelutna, jadi aman-aman wae. Moga-moga si Agrem geus balik sakola.  Nu ngajieun hoream lapang PDAM mah loba tatangkalan di tengah lapang, jadi hese mun kudu lumpat atau ngumpan.

 

Senen, 7 oktober 2002

Jam dua aing nyampeur ka imah si Agrem, budakna karek balik sakola jigana soalna masih make saragam jeung keur diuk di teras imahna. Panas-panas kieu diuk di teras jiga jelema ebel wae laah.

“ Grem, si Opik ngajak diadu jam tilu di PDAM… wanieun teu?? “

“ barudak araya eweuh lang? Hayu wae sih urang mah.. “

“ aya jigana mah, tadi aing papanggih jeung si samat jeung si uki… hayu urang sampeuran.. “

“ sok ku maneh, urang cape keneh karek balik pisan.. “

“ nying! Maenya ku aing sorangan… sok tara daraekeun grem.. “

“ nyageus dagoan heula atuh.. urang cape keneh .. “

Budak nu pertama disampeur jiga biasa nya si uki. Soalna imah na paling dekeut jeung imah si sagrem.

“ Ukiiiiiii…. Ukiiiiii “

“ai maneh jiga nu gelo gogorowokan… “ ceuk si sagrem

“ haahahaha… “

“ euy! Asup euy.. “

“ Hayu mengbal ki.. “

Ngadenge mengbal mah si uki langsung kaluar.. “ hayu, ayeuna?? “

“ diadu ki, lawan barudak PDAM.. “

“ nying jauh!! “

“ mawa sapedah weh hoream leumpang mah… “ si sagrem nu ngomong.

“ sok atuh urang siap-siap heula, sampeur batur… “

“ heug… aing nyampeur heula si samat jeung si iki.. “

“ mawa cai sabotol ki… “ Sagrem nu ngomong

Imah si samat aya di luhureun si uki, beda 5 imah..

“ samaaaaattttt…. maattttttt… maaaaattttt!!! Mat.. “

“ woy! Kampret da aing teh teu bonge… “ ceuk si imat. Tapi Si Riki nu muka panto.

“ maklum gelo “ si sagrem nu ngomong

“ hahahahahahaha…. hahahaha… “

“ rek kamana euy? “ si riki nanya

“ mengbal ki.. hayu milu.. diadu jeung barudak si opik.. “

“ hayu … hayu… “

“ nying samat geura siap siap!! “

“ si uki mana ?? miluan moal si eta?? “ ceuk si mamat bari kaluar ti wc

“ ngilu.. ngke nyampeur kadieu cenah.. “ si sagrem nu ngajawab “ ku urang dagoan di handap mat.. “

Di handap maksud si sagrem teh di hareup imahna..

“ aing nyampeur heula si kotok jeung si jajat… gancang nying! “

Aing jeung si sagrem lanjut nyulikan barudak… untung di tengah jalan kapanggih si endi…

“ pardinan hayu mengbal nying…”

“ iraha? Ayeuna pisan? Aing kudu ngarit nying! “

“ nyusul weh atuh.. di PDAM! “ si sagrem nu ngomong

“ nying! Geus teu kudu ngarit jiga budak kabupaten wae… “

“ ieu kabupaten nying! Sia mah teu sakola.. “ si endi wanian euy ngalawan aing.

“ geus nyusul weh.. make sapedah meh gancang.. “ si sagrem bari ngaleos leumpang ka imah si kotok.

“ mah geri.. si geri aya?? “ ka kolot mah ngomong kudu sopan

“ Gerrriiiiiiii… aya si gaang.. “ malah indung na nu ngagorowok..

“ naon ang? “ si kotok keur dahar ternyata

“ mengbal tok.. lawan barudak si opik.. “

“ dimana? “

“ PDAM.. hayu! “

“ moal ah.. hoream “

“ hayu.. kurang jelema yeuh.. “ si sagrem nu ngomong

“ ke deui ah.. jauh.. “

“ ANJING!! Hayu grem.. “

Gagal di imah si kotok aing lanjut ka imah si jajat.

“ jajaaatttttt… Jajaaaaaaattttt… jonnnn “

Eweuh pergerakan di imah si jajat sorjon…

“ jaatt “ eta si sagrem ebel.. moal ge kadengeun nyampeur jiga kitu mah

“ jooooonnnnnn… Sorjoooonnnnn!!! “

Tetep eweuh pergerakan

“ eweuh mereun lang.. “ si sagrem teu sabaran

“ aya nying! Tadi aing papanggih pas balik sakola.. “

“ Joooonnnnn… “ kuaing gedor pantona

“ eweuh sarap! Mun teu sare.. “

“ nying kaluman kitu wayah kieu sare… “

“ hayu ah tinggalkeun we.. “

“ sampeur si dado weh.. “

Lanjut ka imah si dado, jelema na keur ngajedog di hareup imah.. geus aya si uki, samat jeung si riki.

“ nying! Ngarumpul didieu geus obrolkeun didieu we lah grem… “

“ saha deui ieu teh grem.. maenya ngan genepan, nying?? “ si dado mah nanya tapi teu usaha neangan batur

“ si ekel aya teu? “ si sagrem mere ide alus pisan..

“ aya! Ki gancang sampeur si ekel.. “

“ maenya aing sorangan.. baturan atuh euy.. “ ceuk si riki

“ gancang sampeur lang.. “ si sagrem nitah

“ aing cape nying! Mat anter adi maneh mat.. “

“ euuuhhh lainna tadi sakalian atuh.. “ ceuk si samat

“ do maneh jeung si uki sampeur si gema.. “ si sagrem nitah

“ hayu do.. “ ceuk si uki

“ kuaing dagoan di hareup.. “

***

“ GOOOLLL.. tah hakan kusia anying tajongan aing “

“ alus lang!! Sabaraha-sabaraha pik? “ si sagrem ngomong

“ 8-3 grem ” tembal si opik

“ 8-2 nying! Bisaan sia mah ngetrik wae… “

“ 3 goblog.. aing dua si agus hiji… “ si opik rek nipu

“ heueuh tilu lang.. dua deui lang ah… “ si sagrem ngomong

“ pley ah pleyyy… “

“ lang diley laang.. tong mundur! Samaaattt jagaan si agus… “ si sagrem gogorowokan

“ kalem ki.. okeh maju-maju.. lang lumpat laaanggg… “ si sagrem ngarebut bola ti si teuing saha eta, terus umpan jauh ka si uki

“ kiiii… datar kiiii… “ bola datang ngeunaheun, aing tajong make kede…

“ GOOOLLLL…”

“ alus laaangggg… “ ceuk si uki

“ hiji deui aaangggg!! “ ceuk si samat

Si sagrem mah seuri hungkul

Gol terakhir dijieun si sagrem, biasa ngagocek ti tengah lapang. Kopral meunang 10-3 lawan barudak PDAM. Si opik ngajakan maen deui sababak, tapi barudak geus carapeun. Ngke deui weh urang maen deui, ngke mah di kandang aing.

 

Minggu, 29 Desember 2011

“ grem.. barudak lapang voli ngajak mengbal.. “

“ langsung.. mumpung poe minggu.. “

“ samat maneh sampeur si gondang jug..”

“ heueuh euy kudu aya si gondang.. soalna si isan rek ngiluan maen… “ ceuk si samat

“ saha wae kitu lang budak lapang voli na…? “ si sagrem nanya

“ teuing.. paling si deden, si ongeh, si blek jeung si lulu.. si isan meureun miluan… si jae mah hayang balad urang ceunah.. “

“ okeh lah… ngumpul heula we di pos.. salobana barudak weh.. “ si sagrem nitah

 

“ saha wae jadina ieu teh euy?? “ si sagrem datang-datang langsung tatanya

“ aing, maneh, si uki, samat, sorjon, riki, dado, gondang, ekel, kotok, edot.. si gema jeung si angga ngke nyusul ceunah.. “

” nying aya angin naon si edot daek mengbal euy. tapi lumayan lah jang cadangan.”

“ langsung atuh ah hayu! Barudak lapang voli na ge geus ngadagoan.. “ si uki caplin mah teu sabaran

“ derrr aah… “ si samat ngomong

***

“ grem jauh grem… “ si sagrem rek najong out gawang, aing geus maju hareupeun si lulu, kiper pendek kitu

“ samaaaatttt.. “ si sagrem malah ngumpan ka si samat

“ mat si uki kosong mat… “

“ ki… dieu ki.. “ umpan ngeunaheun ti si uki. Goblog! Si deden geus mundur deui wae..

“ keeelll..” ku aing balikeun ka si ekel. Si goblog malah di tajong langsung…

“ Anjing!!! “ bola muntah ngeunaheun pisan…

“ Goolllll!!!! “

“ lima enol euyyyy!! “ si riki ngomong..

“ ah eweuh perlawanan kieu euy.. “ si gondang ngajak gelut, tapi bener oge sih..

“ Nying! Biasa weh atuh..” si deden mulai nafsu

Si deden operan jeung si ongeh, biasa aing mah ngajedog weh di hareup.. edan! Si ongeh di tuar ku si samat mesin…

“ mat oper maatttt… “ belah kanan kosong euy.. aing lumpat ka nu kosong

“ Anjiiiiinnnngggggg!!! “ si goblog agus blek nengkas aing…

“ woy biasa weh maenna anjingg! “ si sagrem seserenteng

“ sia nu biasa nying! “ edan si deden mere pereup ngajak gelut si sagrem

“ tah anjing! “ kuaing piheulaan nyentang si deden… koplok si eta bisa najong aing… nyeuri maaaammmmaaa…

Lapangan jadi pukpek, si gondang nonjok si deden, si sagrem dirempug ku bebenyit-bebenyit, si samat nyekelan si ongeh… aing ge hayang ngiluan nyentang si ongeh tapi dada nyeuri di tajong si gendut goblog eta.

“ geus euy… bubar-bubar… hayu balik…moal baleg “ si sagrem ngajak balik

“ ah kencot anjing! “ si deden masih hayang lanjut…

“ meunang euy meunaaaangg! “ si riki bari lumpat ti lapangan… barudak ge ngiluan lumpat.. aing ge ngilu lumpat..

“ kencot euyyyy! “ si ongeh ngagorowok.. hayang kuaing arah balik sakola budak eta..

” sia mah eweuh kabisa anyiiing.. maen jeung awewe weh!” goblog si edot teu maen tapi ngiluan ribut wae euy.

“ hidup kopral!! Lima enol euy!! “ si uki nu ngagorowok..

 

Rebo, 22 januari 2003

“ barudak cigadung teh jagoan teu lang? “ si sagrem nanya

“ lumayan, aya baturan aing si bokir.. jagoan ngagocekna.. “

“ kalem weh grem… kamari urang kan meunang wae.. lawan barudak cp 10-9, lawan barudak kaler 10-4, lawan barudak engkoh 10-8, lawan lapang voli 5-0.. “ si uki apal keneh euy hasil–hasil diadu, abong-abong si eta bagian nyatet dititah si sagrem..

“ hahaa.. alus lah hayu urang maen “ si sagrem ngomong

***

“ anjirrr… pira golotok kitu bisa kagolan laaah.. goblog pisan si dado mah.. “

“ make leungeun atuh doooo!! “ si sagrem aadatan

“ pley ah pley “ ceuk musuh, aing teu apal saha ngaranna

“ grem si ekel kosong greeemmm!! “ si sagrem ngumpan ka si ekel

“ kel oper kel… “ si koplok malah dibawa.. ah loba mawa jadi weh beunang

“ mat udag maaattttt… “ si sagrem ngagorowok

“ gollllll… “ musuh ngagolkeun deui euy

“ sabaraha kosong euy.. “ si uki nanya

“ tilu kosong.. “

“ gelo.. gancang gol keun lang ah… serius keun.. “ si sagrem ngomong

Si dado emang kiper goblog, aing ngagolkeun hiji si eta kagolan tilu.. koplok asa percuma. Si sagrem ngaganti kiper ku si riki, tapi sarua goblog na malah kagolan tilu siki deui. Bek-bek na carapruk, si samat ma geus puguh mun adu lumpat elehan wae, si gondang make jeung teu datang deui si anying teh. Mun si sagrem mundur tengahna jadi capruk, si ekel loba mawa, si uki tara dibere bola, maenya aing kudu turun.

“ grem oper gremmmm… yes ” umpan si sagrem emang ngeunaheun

“ halik kuaing nying… “ sikut saeutik ah tah budak..

“ lang oper laaaangggg.. “ si ekel menta bola, moal kuaing umpan nying!

“ ki wantu kiiii.. “ operan jeung si uki, umpan terobosan…

“ Anjiiiinggg!! Goooolllllllll!!!! “

“ alus lang ki… opat deui euy! “ si sagrem geus leuleuseun

Tapi emang dasar kiperna goblog, aing karek ngagolkeun geus kagolan deui laaah..

“ woy cing baleg lah saeutik bek na nying! “

“ geus geura operan weh lang lah.. sagol deui eleh yeuh.. “ si sagrem ge geus horeameun maen

Gol terakhir hasil tajongan si Agus. Kopral eleh 10–4, aing ngagolkeun dua. Tunggu pembalasan kami nying! Ahahahahaa…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: